06 25 08 19 18

richellevangerwen@gmail.com

op afspraak

Het kan heel spannend zijn om aangeraakt te worden door iemand buiten je eigen cirkel van familie en vrienden. Toen ik net begon op het pad van lichaamsgericht werken vond ik het superspannend om zelf op de tafel te gaan liggen bij een medestudent, docent of therapeut. Ik was een beetje bang voor wat er misschien allemaal aangeraakt zou worden en vooral wat dat zou losmaken aan emotie. Ik dacht dat die ander alles over mij zou weten/zou kunnen voelen op het moment dat hij/zij me zou gaan aanraken. 

Ondanks dat ik het echt wel heel spannend vond, voelde ik ook direct de kracht ervan. Van het aangeraakt worden zonder bijbedoelingen en zonder zelf iets te hoeven. Ik voelde hoe het mij hielp echt contact te maken met mijn lichaam en mijn hele lichaam te voelen, te bewonen. Ik werd me veel meer bewust van plekken waar ik spanning vast hield (soms ook erg confronterend) en ervaarde ook dat ik met de hulp van de ander mijn aandacht veel gemakkelijker naar die plekken toe kon brengen en daar zelf ruimte kon laten ontstaan. Alleen al door helemaal aanwezig te zijn. 

Ik voelde hoe het echt helemaal aanwezig zijn in mijn lichaam me veel meer rust geeft en maakt dat ik de dingen die om me heen gebeuren veel beter kan hanteren, dat ze me minder uit balans brengen. Nu ervaar ik elke keer dat ik bij medestudent, collega, docent en/of therapeut op de mat of tafel lig als een groot cadeau aan mezelf. En weet ik dat die ander er is voor mij, zonder oordeel, om mij te helpen mijn hele lichaam weer te gaan bewonen. Want je kunt heel veel zelf doen, maar de kracht van de handen en liefdevolle aanraking en intentie van een ander is zo sterk dat je daardoor echt diepere lagen in jezelf kunt voelen.. En in die aandacht en liefdevolle aanwezigheid ontstaat een magische ruimte waarin zoveel opgeslagen pijn, spanning en trauma losgelaten en geheeld kan worden. Een ruimte waarin je alle stukken van jezelf die je onderweg bent kwijtgeraakt kunt ophalen, je mag her-inneren en kunt thuiskomen bij jezelf. 

Hoe is het voor jou om aangeraakt te worden? 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *