06 25 08 19 18

richellevangerwen@gmail.com

op afspraak

Bekkenmassage

Het centrum van onze vrouwelijke, creatieve levensenergie ligt in ons bekken. Hier bevinden zich ook de eerste twee chakra’s (energie centra): het basis- of wortelchakra dat verbonden is met het element aarde en het sacraal- of heiligbeenchakra dat verbonden is met het element water. Het eerste chakra gaat over veiligheid en stabiliteit, over je thuis voelen hier op aarde en in je lichaam. Het is de basis, het fundament, waar al het andere op gebouwd is.

Het tweede chakra heeft alles te maken met je creatieve levensenergie, met plezier, creativiteit en sensualiteit. Het gaat over vrij bewegen en je stroom volgen, over kunnen en mogen genieten en overgave.

Vanuit dit centrum in je bekkengebied stroomt de levensenergie door je hele lichaam. Vaak gebeurt het dat deze creatieve levensenergie niet vrij kan stromen, omdat we allerlei spanningen en onverwerkte emoties vasthouden in ons bekkengebied.

Deze spanningen en onverwerkte emoties kunnen te maken hebben met (nare of traumatische) ervaringen die je in je leven hebt opgedaan bijvoorbeeld in relaties. Ook beperkende overtuigingen, zwangerschappen, bevallingen en operaties en dergelijke kunnen een grote invloed hebben op het vasthouden van spanningen in het bekkengebied en het stromen van onze levensenergie. 

Wanneer je levensenergie niet vrij kan stromen, voelt het misschien alsof het allemaal niet meer lekker stroomt. Je kunt je vermoeid voelen, minder zin hebben om te vrijen, minder plezier ervaren aan dingen waar je eerder wel van kon genieten. Misschien voel je je geblokkeerd en/of overprikkeld.

Een bekkenmassage kan je dan helpen om die opgeslagen spanningen en emoties vrij te maken, waardoor je energie weer vrijer kan gaan stromen. Je ervaart meer ruimte en tegelijkertijd meer rust, ontspanning en gronding. Je voelt je meer verbonden met je lijf, met je hart en met je vrouwelijke essentie.

De bekkenmassage heeft ook een positieve invloed op lage rug-, heup- en bekkenklachten.

De bekkenmassages die ik geef hebben hun oorsprong in de Thaise yogamassage. Dit is een dynamische vorm van massage waarbij je als ontvanger in gemakkelijk zittende kleding op de grond op een mat ligt en wordt bewogen. Ik combineer in mijn behandelingen de traditionele Thaise yogamassage met elementen uit de dynamic Thai massage, osteopathie, energetisch werk en cranio sacraal therapie.

Wat kun je verwachten:

De sessie duurt ruim 2 uur. Bij aankomst drinken we een kopje thee en bespreken we jouw klachten, je wensen en verlangens en je intentie voor de massage. Daarna neem je plaats op mijn verwarmde mat. We zijn een moment in stilte waarin ik afstem op jouw intentie en verlangen. De behandeling zelf duurt ongeveer 75 minuten. Na afloop blijf je nog even liggen in stilte om de behandeling te integreren. We drinken nog een kop thee en daarmee ronden we de sessie af.

Goed om te weten:

  • Je bent helemaal welkom met alles wat er is, met alles wat er speelt. Alle emoties, alle ervaringen, alles is tijdens de sessie welkom.
  • Het is fijn om lekkere warme, gemakkelijk zittende kleding te dragen en fijne warme sokken mee te nemen.
Verbinden van het sacrum met het hart

3-luik: Maak contact met je vrouwelijke kracht

Dit drieluik is speciaal voor vrouwen die nog wat dieper willen duiken in de wereld van de vrouwelijke energie en het bekken. Deze serie bestaat uit drie sessies waarvan het grootste deel bestaat uit massage. Ook verdiepen we (het effect van) de massage door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en/of andere energetische oefeningen vanuit de tantra en self-inquiry.

Sessie 1 (duur ongeveer 2 uur):

We nemen iets langer de tijd om kennis te maken met elkaar. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, belangrijke ervaringen, eventuele trauma’s, zwangerschappen, bevallingen en naar jouw verlangens en wensen. Afhankelijk van wat passend is starten we met een begeleide meditatie, ademhalingsoefening of andere oefening. Je ontvangt een bekkenmassage van 60/75 minuten. Na afloop blijf je nog even liggen onder een warme deken om de sessie te integreren. We sluiten af met een kopje thee.

Sessie 2 (duur ongeveer 2 uur):

We kijken even terug op de vorige sessie en de tussenliggende periode. We bespreken de verlangens en intentie voor deze sessie. Ook nu beginnen we weer met een begeleide meditatie en/of (ademhalings)oefening. Je ontvangt een bekken/buik massage van 60-75 minuten. Na afloop blijf je nog even liggen onder een warme deken om de sessie te integreren. We sluiten af met een kopje thee.

Sessie 3 (duur ongeveer 2 uur):

Vergelijkbaar met sessie 2, waarbij we terugkijken op de vorige sessies en ook vooruit kijken naar hoe je eea kunt integreren in jouw leven.

Het is ook mogelijk om in plaats van een bekkenmassage in deze derde sessie te kiezen voor een tantrische olie massage (in dat geval duurt deze sessie wat langer en betaal je daarvoor een meerprijs). Als je daar nieuwsgierig naar bent hebben we in de eerste twee sessies ruimte om al je vragen hierover in alle rust met elkaar te bespreken.