06 25 08 19 18

richellevangerwen@gmail.com

op afspraak

Worden afspraken vergoed door de zorgverzekering? Vanaf 1 januari 2024 worden afspraken niet meer vergoed door de zorgverzekering.

Hoe gaat een massage in z’n werk? Voorafgaand aan de afspraak stuur ik je een uitnodiging om je gegevens aan te vullen in mijn goed beveiligde digitale cliëntomgeving. We beginnen de afspraak met een wat uitgebreider gesprek waarin ik jouw klachten, wensen en vraag goed in beeld breng. Dan bepalen we samen welke massage/werkvorm het beste past bij je vraag. Wanneer je specifieke klachten hebt, is het goed om een aantal afspraken te plannen met 1 of 2 weken ertussen zodat we goed kunnen doorpakken. Ik geef je soms ook tips of oefeningen mee om thuis te doen tussen de sessies door. Na drie afspraken evalueren we en bepaal je of het zinvol is om verder te gaan met de afspraken.

Hoe lang duurt een afspraak? De massage zelf duurt, afhankelijk van de keuze die je maakt bij het inplannen van de afspraak, 60, 75 of 90 minuten. De afspraak zelf duurt altijd ietsje langer omdat we voorafgaand aan de sessie een kort gesprekje hebben en je na afloop nog even kunt bijkomen met een kopje thee.

Mag ik tijdens de behandeling mijn kleding aanhouden? Tijdens de yogamassage en cranio/energetisch werk sessies draag je liefst gemakkelijk zittende kleding. Het is fijn als er niets is wat afknelt, dus het is slim om bijvoorbeeld riemen en sieraden af te doen, je zakken leeg te maken en je bh – als je die draagt –  los te maken of uit te trekken. Het is vaak erg fijn om lekkere warme sokken te dragen tijdens de sessie.

Als je kiest voor een oliemassage mag je altijd je ondergoed aanhouden (of uittrekken, waar jij je prettig bij voelt). Je wordt dan sowieso toegedekt met een laken.

Hoe vaak zou ik een afspraak moeten plannen? Je bent altijd van harte welkom. Of je nou 2 keer per jaar langskomt of dat je jezelf elke 4 -6 weken zo’n heerlijk moment helemaal voor jezelf gunt is helemaal aan jou en natuurlijk ook afhankelijk van je budget.

Als je echt last hebt van specifieke klachten is het slim om een aantal afspraken achter elkaar te plannen met 1 of maximaal 2 weken ertussen, omdat we dan direct goed kunnen doorpakken. Je zou zeker binnen 3 afspraken iets van verschil moeten merken en voelen wat het voor je kan betekenen. Als ik denk dat ik niets voor je kan betekenen of wanneer ik denk dat een collega jou beter kan helpen met je vraag dan zal ik dat altijd eerlijk met je bespreken.

Krijg ik na de afspraak ook oefeningen mee? Soms geef ik je tips en/of oefeningen mee om thuis te doen, zodat je zelf tussen de afspraken door bezig kunt blijven met jouw proces. Het doen van deze oefeningen vergroot het effect van de behandelingen en helpt je om zelf je klachten positief te beïnvloeden.

Heb je tips voor na de behandeling? Het is slim om na een massage altijd voldoende water te drinken (of kruidenthee) zodat je je lichaam helpt afvalstoffen af te voeren. Doe het na de sessie rustig aan, zeker wanneer je veel klachten hebt of wanneer je voor het eerst komt en nog niet zo goed weet hou jouw lichaam reageert op de behandeling. Het kan zijn dat je je ineens bewust wordt van je vermoeidheid bijvoorbeeld en dan is het niet fijn als je nog een drukke werkdag gepland hebt staan na je afspraak. Neem een lekkere douche of bad, ga een stukje wandelen, lees een boek of gun jezelf een heerlijke powernap na de sessie.

Masseer je ook zwangere vrouwen? Ja, ik bied ook zwangerschapsmassage aan maar alleen in de Thaise yogamassage vorm. Dat betekent een massage op de mat met kleding aan. Je ligt dan tijdens de massage voornamelijk op je zij, ondersteund met kussens. Ik heb geen speciale zwangerschapsmassage tafel dus als je liever een oliemassage wilt tijdens je zwangerschap verwijs ik je graag door naar een hele fijne collega die hierin gespecialiseerd is.

Masseer je ook mannen? Ik masseer alleen mannen die ik persoonlijk ken of die doorverwezen worden door een vaste klant, collega of zorgverlener.