06 25 08 19 18

richellevangerwen@gmail.com

op afspraak

Mijn naam is Richelle (1981) en ik volg sinds 2010 allerlei opleidingen en trainingen op het gebied van yoga, massage therapie, energetisch werk en cranio sacraal therapie. Sinds 2014 heb ik een eigen praktijk.
Op dit moment werk ik parttime in mijn praktijk voor Holistisch Lichaamswerk en heb ik daarnaast een parttime baan als jeugdzorgwerker traumastabilisatie bij Entrea Lindenhout.

Mijn liefde voor bewegen, de natuur, dansen en aanraken lopen als een rode draad door mijn leven. Ook heb ik, zo lang ik me kan herinneren, veel interesse in niet Westerse culturen. De wijsheid en kennis die aanwezig zijn rondom ziekte en gezondheid bij mensen die dicht leven in contact met de natuur vind ik bijzonder inspirerend. 

Toen ik in het begin van mijn loopbaan in de reguliere hulpverlening werkte met vrouwen en jonge meiden die te maken hadden met seksueel en/of huiselijk geweld werd voor mij al snel duidelijk dat er veel aandacht was voor de psychologische gevolgen. Veel van deze vrouwen hadden echter ook (heftige) fysieke klachten. Er was weinig tot geen aandacht voor het lichaam en er werd nauwelijks een verbinding gelegd tussen deze ervaringen en hoe al deze ervaringen zich hadden vastgezet en opgeslagen in het lichaam van deze vrouwen. Dat was voor mij een eerste aanleiding om het pad van lichaamsgericht werken op te gaan. Daarbij werd ik geïnspireerd door de ervaringen die ik zelf al had opgedaan met yoga.

Al vanaf mijn studententijd speelt yoga een belangrijke rol in mijn leven. Door mijn eigen ervaringen met yoga was het voor mij heel helder dat die verbinding voelen met het lichaam heel belangrijk is. Op allerlei moeilijke momenten in mijn leven hielp mijn yoga practice me altijd contact te houden met een gezond stuk in mij. En nog steeds helpt mijn yoga practice me telkens opnieuw thuiskomen bij mezelf, me herinneren aan wie ik in wezen ben.  

Inmiddels heb ik zoveel verschillende opleidingen en trainingen gevolgd – en het leuke is dat het nooit ophoudt maar dat er altijd zoveel meer te leren valt als je eenmaal dat pad van zelfontwikkeling en lichaamswerk op gaat – dat ik alles wat ik tijdens deze opleidingen leer en geleerd heb integreer tot een eigen manier van werken. Holistisch lichaamswerk. Waar jij als mens centraal staat en ik helemaal afstem op jouw behoefte, vraag, klacht, wensen en grenzen. 

Alles wat ik doe heeft als doel op een liefdevolle manier jou te ondersteunen bij het (opnieuw) contact maken met je lichaam en met alles wat daar aanwezig is. Alles in jou doet ertoe. Ik hoef niks voor je op te lossen maar kan er wel voor je zijn, als een veilig anker, terwijl jij zelf voelt en her-innert wat van jou is, wat je onderweg bent kwijtgeraakt. En vooral ook wat niet van jou is en waarvan je graag de (emotionele) lading los wilt laten. 

Enkele woorden die mij en mijn manier van werken het best omschrijven:

– zachtheid – liefdevol – rust – beweging – verstilling – voelen – diepere lagen – respectvol – veiligheid – flow – aandacht – thuiskomen bij jezelf – compassie – alles is welkom – verbinding – afstemming –